Sponsorizări şi Donaţii

Activiatea noastră necesită multă dăruire, muncă, perseverenţă, experienţă, profesionalism şi energie pozitivă. Pe toate acestea le avem şi le aducem din plin la fiecare antrenament, în mod constant. Împreună facem ca ASR să devină o adevărată familie. Acest sentiment îl împărtăşesc cei mai mulţi dintre voi care aţi păşit pe tatami. Dojo-ul este un loc în care ne putem regăsi echilibrul (atât fizic, cât și emoțional) şi unde ne simţim minunat!

Din punct de vedere organizaţional, susţinerea activităţii necesită însă şi bani. Cotizaţiile lunare ne ajută să plătim chiria şi restul cheltuielilor administrative, însă nu ne permit dezvoltarea continuă, îmbunătăţirea şi dotarea dojo-ului cu noi echipamente sau… crearea unui nou dojo. Partea financiară se poate rezolva însă, existând multiple facilități fiscale în acest sens.

Varianta 1: SPONSORIZARE

 

SPONSORIZEAZĂ ACADEMIA AIKI SEISHIN RYU. POȚI AJUTA FĂRĂ SĂ TE COSTE!

Ne poți ajuta să ne continuăm proiectele, să dezvoltăm activitatea și să ne îndeplinim planurile de viitor devenind sponsorul nostru. Dacă firma ta are profit și plătește impozit, ne poți sponsoriza, iar suma pe care ne-o oferi se scade direct din impozitul datorat statului (micșorând astfel obligațiile de plată către stat).

Facilitățile cu privire la sponsorizări sunt reglementate prin Art. 21, alin. 4, lit. p) din Codul fiscal – în Titlul II – Impozit pe profit, Cap.2 – Calculul profitului impozabil, Art.21 – Cheltuieli, Alineatul (4), Litera p).

Pe scurt, sponsorizările făcute de companii se scad direct din impozitul pe profit dacă sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele condiții:

 • nu depasesc 20% din impozitul pe profit datorat;
 • sunt în limita a 0,3% din cifra de afaceri.

În plus, prin ordonanța de urgență 102/2013 privind modificarea Codului Fiscal s-a introdus un element nou care face ca această facilitate să devină și mai accesibilă. Astfel, începând cu 01.01.2014, sumele care nu pot fi scăzute din impozitul pe profit (pentru că depășesc baremul anual specificat mai sus) se reportează în următorii ani (până la cel mult 7 ani consecutivi). Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării lor în contabilitate, în aceleași condiții de mai sus, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.

detaliu-sponsorizare

Așadar, conform Codului Fiscal, ai posibilitatea de a face o sponsorizare fără ca acest lucru să te coste!!

Poți, astfel, decide chiar tu domeniul în care să fie folosiți o parte din banii pe care altminteri oricum îi plătești la sfârșit de an către Bugetul de Stat.

CUM PROCEDEZI?

Totul se întâmplă în doi pași simpli:

 • PASUL 1: semnăm un contract de sponsorizare standard (conform legii);
 • PASUL 2: până la sfârșitul anului, compania ta plătește suma prevăzută în contract printr-o plată obișnuită (transfer bancar) ce va fi înregistrată contabil, la fel ca orice altă cheltuială. În momentul plății impozitului către Stat, această sumă va fi scazută din totalul impozitului, micșorând astfel obligațiile de plată ale companiei.

Descarcă AICI prezentarea de mai sus în format PDF, pentru a o putea trimite pe email către directorul sau administratorul firmei…

Îți mulțumim anticipat!

 


 

Varianta 2: DONEAZĂ

Această variantă este disponibilă oricând, pentru oricine. Puţin câte puţin, vom putea strânge fondurile necesare pentru realizarea unui adevărat vis: un centru sportiv/dojo în care să derulăm activităţile educativ-sportive! Un spaţiu dedicat studiului şi practicării artelor marţiale, dotat cu toate echipamentele necesare, de care să beneficieze toţi cursanţii noştri – de la cei mici, la cei mari.

Promovăm educaţia prin sport şi autocunoaşterea prin artele marţiale. De peste 10 ani schimbăm lumea, cu paşi mici, modelând oamenii unul câte unul. Am început-o prin şcoala Yoshinkan Aikido şi ulterior prin Academia Aiki Seishin Ryu (organizație proaspăt înființată în 2015).

Şi povestea continuă – fă parte şi tu din ea!

SUCCESUL are autor comun. Împreună facem diferenţa.

Implică-te! Lasă-ţi amprenta asupra acestui proiect.

Te invităm să ni te alături
pentru a transforma acest vis în realitate! Poţi susţine în mod real Academia Aiki Seishin Ryu
făcând o donaţie în bani. Mai jos ai detaliile bancare unde poți contribui și tu.

IBAN:   RO37 INGB 0000 9999 0544 8735   (cont deschis la ING Bank)

Avem un obiectiv ambiţios:
Strângerea banilor necesari pentru realizarea unui Centru Sportiv multidisciplinar, ce va include
și un Dojo adevărat, de vis, de care să beneficieze toţi cursanţii noştri, de la cei mici, la cei mari!

Îţi mulţumim pentru implicare!

 handprint

 

 


Varianta 3: CAMPANIA 2% – Redirecționează 2% din impozitul pe venit

(numai pentru persoane fizice)

 

Dragi iubitori ai sportului și artelor marțiale,

Dacă sunteţi interesaţi să contribuiţi la proiectele noastre, prevederile legale în vigoare vă oferă acum posibilitatea de a ne sprijini financiar, fără ca acest lucru să vă afecteze bugetul.

Conform legii 571/2003 contribuabilii persoane fizice pot direcționa către o organizație non-profit 2% din impozitul pe venit pe care l-au plătit deja statului sub formă de impozit pe parcursul anului trecut (și care ar rămâne, altfel, la bugetul statului și la discreția acestuia). Practic, prin direcționarea a 2% din impozit cetățeanul dictează statului modul în care vrea să fie cheltuită o parte din impozitul său. Este cea mai simplă metodă de a sprijini un ONG și nu costă nimic!

Direcționarea acestor bani de la bugetul de stat către organizația aleasă de dvs. se poate realiza foarte ușor, prin simpla completare a unui formular standard, pe care îl găsiți aici: Formular 230

Această redirecționare este gratuită și rămâne anonimă.
Vă mulțumim!

 

CE ÎNSEAMNĂ 2%?
2% este o prevedere fiscală prin intermediul căreia orice contribuabil care a avut pe parcursul anului precedent venituri impozabile în România, poate direcţiona 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală non-profit (asociaţie sau fundaţie).
Implicați-vă acum și decideți unde!

Suma nu reprezintă o sponsorizare și nici donaţie. Ea este o parte a bugetului de stat care poate fi direcţionată, la cererea fiecărui cetăţean în parte, către entitatea dorită de acesta! Dacă nu folosiţi această opţiune, suma respectivă rămâne încasată de ANAF şi gestionată de stat așa cum va dori acesta.
impozit

Legislația vă dă acum posibilitatea să sprijiniţi organizaţiile non-profit (cum este Academia Aiki Seishin Ryu) permiţându-vă să decideţi dumneavoastră destinaţia a 2% din impozitul pe venit. Găsiți mai jos procedura, în funcţie de sursa dumneavoastră de venit pe anul precedent.

Contribuabilii care au obţinut venituri din salarii sau pensii:

 • Descărcați formularul 230, completați-l cu datele de identificare ale dumneavoastră și semnați-l.
 • Nu vă faceți probleme dacă nu cunoașteți suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteți lăsa căsuța necompletată.
 • Depuneți formularul 230 (împreună cu o copie după fișa fiscală) la Administrația Finanțelor Publice din localitatea de domiciliu până pe 25 mai.

Contribuabilii care au obţinut alte venituri decât cele din salarii:

 • Descărcați formularul 200, completați-l cu datele de identificare ale dumneavoastră și semnați-l. Capitolul III, punctul 2 se completează cu datele privind suma reprezentând 2% din impozit.
 • Depuneți formularul 200 la Administrația Finanțelor Publice din localitatea de domiciliu până pe 25 mai.

 

IMPORTANT:

 • Folosiți doar unul dintre cele două formulare, în funcție de sursa de venit.
 • Formularul se depune până cel târziu pe 25 mai, personal (direct la ghișeul Administrației Finanțelor Publice de care aparțineți, conform domiciliului) sau prin poștă (cu scrisoare recomandată) către Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu.

 

Administrațiile Finanțelor Publice:

 • Adresele Administrațiilor Finanțelor Publice regionale le găsiți AICI.
 • Adresele Administrațiilor Finanțelor Publice – BUCUREȘTI, click AICI.
 • Arondarea teritoriala – localităţile şi cartierele din administrarea unităţilor teritoriale ale D.G.R.F.P. Bucureşti le gasiti AICI.

 

Datele de completare a formularului:

Formularele de pe site-ul nostru sunt deja pre-completate cu datele asociației. Dacă aveți însă formularul din alte surse (și este necompletat), va trebui să îl completați dumneavoastră de mână. Acestea sunt datele de care aveți nevoie pentru a ne derecţiona 2% din impozitul pe venit:

 • Denumire entitate nonprofit: ASOCIAŢIA CLUBUL SPORTIV ACADEMIA AIKI SEISHIN RYU
 • Cod de identificare fiscala: 35140295
 • Cont bancar (IBAN): RO37 INGB 0000 9999 0544 8735

Iată în ce mod va folosi Academia Aiki Seishin Ryu banii primiţi de la dumneavoastră:
– organizarea de cursuri de autoapărare și securitate personală cu acces gratuit;
– achiziționarea de echipamente sportive specifice artelor marțiale (saltele, echipamente de protecție și materiale didactice folosite de cursanți în cadrul antrenamentelor);
– promovarea şi dezvoltarea artelor marţiale în România prin organizarea de cursuri, stagii și cantonamente;
– organizarea de activități de promovare a non-violenţei, înţelegerii şi toleranţei în rândul tinerilor (online – prin website, pe rețele de socializare, forumuri etc, precum și direct prin afișe stradale);
– organizarea de tabere sportive și cursuri de arte marțiale (tradiționale sau tematice), cu scopul dezvoltării personale și învățării principiilor armoniei (aiki);
– stimularea participarii populaţiei la activităţi sportive prin organizarea de demonstraţii de arte marțiale cu acces gratuit.

 

Share