Katana – Abilități de Samurai

 

Katana3

Cursul are ca scop dezvoltarea abilităților cursantului de a mânui o sabie reală și de a-l învăța pe acesta ”tameshigiri” – respectiv să taie cu ea ținte statice (omote tatami – rogojină din paie de orez).

Cursul este împărțit în două antrenamente bine structurate, unul de dobândire a tehnicii de mânuiere și tăiere cu sabia, prin practică individuală cu boken-ul (sabia de lemn) și unul de exersare și consolidare a tehnicilor învățate, prin tăieri reale (tameshigiri) de omote-tatami. De asemenea, se vor învăța metodele de întreținere corectă a unei katane (curățarea, degresarea și lustruirea regulată a lamei).

Cursanții vor fi atent supravegheați de instructorii noștri. Ei vor trebui să trateze acest curs cu maximă seriozitate, fiind vorba de arme cu adevărat periculoase.

Cursantului i se va pune la dispoziție pe parcursul seminarului Boken-ul (sabia de lemn, de antrenament) precum și Katana necesară la tăieri. Firește, cursantul poate folosi și propria katana (dacă deja deține o sabie japoneză cu lamă ascuțită).

 

 

 

 

Share this Post