Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cantonament ASR – Munte 2016

29/07/2016 - 03/08/2016

20lei/noapte (cortul) + transport individual

Zănoaga – Bolboci – 7 Izvoare – Piatra Arsă – Babele – Sfinx – Vf. Omu
Perioada: 29 iulie – 3 august

împreună cu Sensei Florin Marinescu!

 

1. Camping Zanoaga (Moroieni, la iesirea din Cheile Zanoagei)

PROGRAM: drumeții (lacul Bolboci, 7 Izvoare) și antrenamente în aer liber

DESCRIERE:
Situat la intrarea in Cheile Zanoagei, in vecinatatea Lacului Bolboci, Campingul Zanoaga este locul ideal pentru iubitorii de munte si amatorii de drumetii.
Este o zona protejata din Muntii Bucegi ce face parte din Rezervatia Naturala Muntele si Cheile Zanoagei. Cheile Zanoagei sunt cunoscute si sub numele de Rezervatia a III-a a Bucegilor, pe Valea Ialomitei, intr-una dintre cele mai pitoresti zone din acesti munti.

Vizitatorii pot fi gazduiti in cele 14 casute ale campingului, dar sunt bineveniti si cu rulota sau cu cortul (12 locuri oficiale de campare). Locurile de campare au acces la grupurile sanitare si posibilitatea de racordare la reteaua de energie electrica. Zona este linistita, propice jocului in aer liber sau drumetiilor in alte puncte turistice din zona.
Facilitatile oferite de Campingul Zanoaga constau in: acces la gratar si terasele amenajate pentru servit masa, la grupurile sanitare sau racordarea la reteaua de energie electrica. IMPORTANT – informație venită de la Sensei Florin Marinescu: în cadrul campingului există băi (cu WC și dușuri) și se pare că arată bine, fiind de curând renovate.

Tarife cazare:
– 50 lei/casuta/noapte
Tarife campare:
– 20 lei/cort 3-4 persoane/noapte
– 25 lei/rulota/noapte
Daca se solicita conectarea la reteaua de energie electrica, tariful se majoreaza cu 15 lei/cort sau rulota/noapte.

 

„Cea mai pură apă” la Cascada 7 Izvoare

Dacă treci pe Barajul Scropoasa, mergând 10 minute pe un drum forestier, pe partea stângă îţi apare superba Cascadă 7 Izvoare. La fel ca în cazul Mănăstirii Ialomiţa, şi pentru acest loc legendele curg. Cascada 7 Izvoare este văzută ca sursă de apă sacră încă din vremea dacilor. Legenda spune că din aceste ape ar fi băut chiar Zamolxe, zeul suprem al geto-dacilor.

izvoare1

Apa de la 7 Izvoare este renumită, fiind considerată cea mai pură şi mai energizată din lume. Cercetătorii au studiat cazul, „miracolul” fiind pus sub microscop încă din 1927. Concluzia ar fi că apele celor 7 izvoare trec printr-un câmp magnetic care îi ordonează, modelează și purifică structura moleculară până la ideal. Există şi ipoteza că cele 7 izvoare se plimbă în subteran printr-un zăcământ de argint, împiedicând astfel dezvoltarea oricărei bacterii. Oricare ar fi adevărul, se pare că apa este deosebit de curată și benefică sănătății organismului uman.

 

Lacul Bolboci
Lacul Bolboci, „Marea din Bucegi”, a fost creat prin blocarea artificială a râului Ialomița, în 1988.

Alte trasee:
Cruce albastră: Camping Zănoaga (1400 m altitudine) – Lacul Scropoasa (1197 m altitudine) – între 60 minute dus și 90 minute întors (se urcă) – apoi vedere spre Cheile Orzei 20 minute dus-întors – Cascada 7 izvoare 20 minute dus-întors

 

2. Piatra Arsă – Crucea – Babele – Sfinx – Vf. Omu

PROGRAM: drumeții (Crucea Eroilor Neamului/Crucea Caraiman, Babele, Sfinx, Vf. Omu) + antrenamente

Crucea Eroilor Neamului este un monument construit între anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial. La baza vârfului Caraiman se află orașul Bușteni.

 

Details

Start:
29/07/2016
End:
03/08/2016
Cost:
20lei/noapte (cortul) + transport individual
Event Category:

Organizer

Academia Aiki Seishin Ryu
Phone:
0722-588010
Email:
events@aikiseishin.ro
Website:
https://www.aikiseishin.ro

Leave a Reply