Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Seminar: Autoapărare urbană (gestionarea conflictelor – de la evitare, la autoapărare)

31/03/2019 @ 11:00 am - 12:30 pm

50lei

cu Sensei Radu Niță și Mihai Zop.

 

Seminarul se referă în special la gestionarea conflictelor fizice – respectiv a eventualelor agresiuni directe pe care le poți întâmpina. Vom discuta despre tehnici și principii de aplanare și evitare, însă mai ales despre apărarea fizică, activă, cea specifică artelor marțiale, cea care te salvează în ultimă instanță și are grijă de integritatea ta fizică în cazul unui atac. Aceasta din urmă nu o vei învăța nici acasă, nici la școală, ci doar în sălile de arte marțiale.

Indiferent de mediu, nu există garanții pentru siguranța personală. Societatea poate oferi un nivel mai ridicat sau mai scăzut de siguranță, însă orice locație va avea riscurile ei. Astfel, este de datoria fiecăruia sa ia măsuri suplimentare de precauție pentru a minimiza riscurile de a deveni victima unei agresiuni. Obstacolul cel mai serios pentru siguranța personală este atitudinea de complacere, de automințire sau fatalism. “Asta nu mi se poate întâmpla mie” sau “Dacă se va întâmpla, se va întâmpla – văd eu atunci cum mă descurc”. Această gândire poate fi periculoasă, lăsându-te complet nepregătit. În realitate, poți preveni multe neplăceri urmând câteva reguli de securitate simple, dar esențiale.

Atunci când participi la un seminar de autoapărare, este extrem de important CE anume se va face acolo, pentru ca timpul limitat avut la dispoziție să fie folosit în cel mai eficient mod cu putință, ca să înveți ceva cu adevărat util. Acel „ceva” trebuie să fie pe de o parte relevant (important pentru autoapărare) dar și suficient de simplu (pentru a putea fi învățat și de cineva fără experiență anterioară în artele marțiale).

MENȚIUNE IMPORTANTĂ: Fii realist și nu veni cu așteptări exagerate! Un seminar nu te va transforma în Bruce Lee… Într-un singur antrenament este greu să înveți foarte multe lucruri și imposibil să-ți însușești tehnicile la nivel de reflex. Însă, dacă tematica abordată este relevantă și bine structurată, te va ajuta să te familiarizezi cu principiile fundamentale ale autoapărării. Ulterior, în măsura în care vrei cu adevărat să asimilezi mai mult, poți participa la niște cursuri de lungă durată, dezvoltând astfel memoria musculară necesară transformării noilor informații în obișnuințe, tipare de mișcări și chiar reflexe.

TEMATICĂ

În cadrul seminarului vor fi abordate următoarele teme:
– Evaluarea rapidă a amenințărilor
– Managementul distanței & Protecția împotriva loviturilor
– Evadări din poziții inferioare
– Apărare împotriva blocării gâtului

Este ocazia perfectă de a participa la un curs inedit de weekend, singur sau împreună cu alți prieteni, de a te simți bine și în același timp de a învăța abilități de autoapărare eficiente. Seminarul include și o prezentare a cursului ASR Jujutsu (respectiv cursul de autoapărare de lungă durată), în care cei ce doresc mai mult, se vor putea înscrie ulterior pentru a învăța și aprofunda aceste concepte pe o perioadă mai lungă de timp, cu antrenamente regulate, de până la de trei ori pe săptămână.

ÎNSCRIERI

Locurile sunt limitate. ÎNSCRIERILE se pot face completând formularul online de mai jos și apoi efectuând plata taxei de participare la seminar, în valoare de 50 lei, prin transfer bancar, în contul asociației/clubului sportiv, IBAN: RO37INGB0000999905448735, deschis la ING Bank, beneficiar ACS Academia Aiki Seishin RyuLa detaliile tranzacției se va specifica „taxă seminar”.

La completarea formularului, vă rugăm să alegeți cu atenție din listă data seminarului. Pentru informații sau întrebări suplimentare ne puteți contacta prin email la inscrieri@aikiseishin.ro sau telefonic la 0722-588010. Vă așteptăm cu drag!

 

Details

Date:
31/03/2019
Time:
11:00 am - 12:30 pm
Cost:
50lei
Event Category:
Website:
https://www.aikiseishin.ro

Organizer

Academia Aiki Seishin Ryu
Phone:
0722-588010
Email:
events@aikiseishin.ro
Website:
https://www.aikiseishin.ro

Venue

Academia Aiki Seishin Ryu
Aleea Solca 3
București, București, Sector 5 Romania
+ Google Map
Phone:
0722588010
Website:
https://www.aikiseishin.ro

Leave a Reply