Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Seminar KATANA – Abilități de samurai

27/02/2016 - 28/02/2016

 

Cursul se adresează persoanelor de 18+ ani care doresc să cunoască mai bine sabia japoneză (katana) și modul de întrebuințare a acesteia. Seminarul are ca scop dezvoltarea abilităților cursantului de a mânui o sabie reală și de a-l învăța să taie cu ea ținte statice (omote tatami – rogojină din paie de orez). De asemenea, ai ocazia de a te transforma într-un SAMURAI pentru o zi (cu echipament specific – Gi, Hakama și bineînțeles Katana), pastrând ca amintire niște poze făcute de profesioniști într-un studio.

Cursul este împărțit în două antrenamente bine structurate, unul de dobândire a tehnicii de mânuiere și tăiere cu sabia, prin practică individuală cu boken-ul (sabia de lemn) și unul de exersare și consolidare a tehnicilor învățate, prin tăieri reale (tameshigiri) de omote-tatami. De asemenea, se vor învăța metodele de întreținere corectă a unei katane (curățarea, degresarea și lustruirea lamei).

Cursanții vor fi atent supravegheați de instructorii noștri. Ei vor trebui să trateze acest curs cu maximă seriozitate, fiind vorba de arme cu adevărat periculoase.

Cursantului i se va pune la dispoziție pe parcursul seminarului Boken-ul (sabia de lemn pentru antrenament) precum și Katana necesară la tăieri. Firește, cursantul poate folosi și propria katana (dacă deja deține o sabie japoneză cu lamă ascuțită).

 

Cursul include:

  • Broșura cursului ”Katana – Abilități de samurai” – ce include regulile de bază în mânuirea katanei și instrucțiunile de întreținere.
  • Foto Shooting – sesiune foto în studio și în dojo: Păstrează experiența cursului de Katana pentru totdeauna, cu imagini fotografice unice (făcute de profesioniști, în studio) în care te vei transforma chiar tu într-un Samurai veritabil! Știm cu toții că amintirile sunt cele mai prețioase lucruri pe care le păstrăm în viață, iar acestea au darul de a ne aduce în suflet acea bucurie simțită în momentele descoperirii unei experiențe noi, precum cea din artele marțiale, așa cum nu am trait-­o niciodată până acum. Shootingul în studio va avea loc în prima zi a seminarului (sâmbătă) în cursul dimineții. Imaginile se livrează în format digital, iar una din ele va fi livrată în print A4 (pe hârtie).

Pachetul foto conține 8 poze (imagini în format Jpg), din care:

– 5 poze din timpul exercițiului de tăieri cu Katana, instantanee surprinse în momentele cele mai expresive.
– 3 poze tip portret, în studio, care vor scoate la iveală luptatorul din tine, cu atitudine de Samurai, în posturi impunătoare, cu sabia alături.

  • Rogojini omote-tatami – care vor fi folosite pentru tăieri tameshigiri în al doilea antrenament (cel de duminică). Pe lângă cele incluse deja în pachet, pentru mai multe tăieri, se pot achiziționa și seturi suplimentare la prețul de 300 lei/set (opțional).
  • Bonus: cei care dețin deja o katană pot achiziționa și KIT-ul de întreținere la numai 100 lei. Setul contine un ulei special pentru lama, un material textil (sau din hartie de orez) pentru stergere (nuguishi), un pămătuf cu pulbere pentru lustruirea lamei (uchiko) și un ciocan special (mekuginuki) pentru montarea/demontarea niturilor din lemn ale mânerului de la sabie. Toate acestea sunt oferite într-o cutie din lemn, însoțită de instrucțiunile de montare și întreținere.

 

UPDATE [20.02.2016]: ÎNSCRIERILE S-AU ÎNCHEIAT.

 

 

Details

Start:
27/02/2016
End:
28/02/2016
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Venue

Dojo Matei Basarab
Str. Matei Basarab, Nr.32
București, București, Sector 3 061098 Romania
Phone:
0722-588010
Website:
www.aikiseishin.ro

Organizer

Academia Aiki Seishin Ryu
Phone:
0722-588010
Email:
events@aikiseishin.ro
Website:
https://www.aikiseishin.ro

Leave a Reply