Actualizare adeverință medicală

Conform Regulamentului ASR, orice persoană care dorește să participe la antrenamentele de arte marțiale organizate de club trebuie să prezinte cel puțin o adeverință medicală cu mențiunea „clinic sănătos” obținută de la medicul de familie.

Desigur, celor care doresc să beneficieze de un consult medical de specialitate înainte de a începe activitatea sportivă (și să elimine riscul unor eventuale afecțiuni de care poate nici nu este conștient că le are), le recomandăm obținerea unui aviz medico-sportiv cu mențiunea „apt pentru sport”, care poate fi eliberat numai de un cabinet de Medicină Sportivă.
(Atenție - conform legislației actuale, adeverința medicală de la medicul de familie nu poate conține sintagma „apt pentru sport”! Confirmarea „aptitudinii” fiind permisă doar medicilor specialiști din Medicina Sportivă.)

Mențiune: în cadrul Academiei ASR nu se practică sport de performanță! Din acest motiv, prezentarea unui aviz medico-sportiv (de la o unitate de medicină sportivă) nu este obligatorie, ci doar opțională. În cazul nostru, adeverința de la medicul de familie împreună cu semnătura pe proprie răspundere a cursantului (la momentul înscrierii) sunt suficiente.

RECOMANDARE: Pentru siguranța cursanților noștri, recomandăm tuturor să efectueze cel puțin un consult medical general anual (sau și mai des, atunci când consideră necesar) și să își facă anual analizele generale de sânge.

Mai jos poate fi încărcată adeverința medicală (sau avizul medico-sportiv) în format digital, ca fisier PDF sau ca imagine/poză (fișier JPG, PNG).