Autoapărare pentru copii: Jujutsu Juniori –

ÎN PREZENT, TOATE CURSURILE SUNT SUSPENDATE!!!

ASR Jujutsu înseamnă AUTOAPĂRARE pură! Ca stiluri, el reprezintă Jujutsu brazilian (BJJ) și Judo făcute împreună. Fiecare dintre acestea excelează într-o anumită zonă: BJJ-ul la sol și Judo în picioare. Din punctul nostru de vedere, Judo nu explorează suficient arta luptei la sol, iar BJJ tratează prea puțin lupta din picioare. Combinate, însă, ele se completează armonios, devenind deosebit de eficiente în autoapărare. Programa cursului acoperă toate aceste tehnici și principii de luptă, iar în mod special la sol urmărește școala Gracie Jiu-Jitsu (GJJ).

Spre deosebire de Jujutsu tradițional japonez, care era foarte dur și includea în tehnici nenumărate lovituri (sau atemi), ASR Jujutsu reușește să rămână eficient, eliminând necesitatea loviturilor – făcându-l astfel stilul ideal de autoapărare pentru copii. Cursul ASR Jujutsu reprezintă o viziune modernă a ceea ce este cunoscut drept ”Calea Supleței” (Ju-do): ea abordează o gamă mai largă a tehnicilor decât Judo tradițional și urmărește preponderent principiile autoapărării – nu pe cele ale performanței sportive/competiționale. Astfel, obiectivul cursanților noștri nu este câștigarea unei competiții, ci supraviețuirea unei agresiuni. Această abordare le dezvoltă o atitudine corectă față de cei din jur și le oferă un nivel ridicat de încredere în sine, relaxare, toleranță și echilibru interior.

Cursul de inițiere din cadrul grupelor Jujutsu Juniori se bazează pe exerciții și jocuri dinamice pe care copiii să le poată asimila cu plăcere. Suplimentar, jocurile din modulul de inițiere pot fi preluate și acasă, pentru a fi făcute împreună cu părinții. Ele reprezintă o foarte bună metodă de a petrece timp de calitate împreună cu copiii, întărind și mai mult conexiunea dintre aceștia și părinți.

Datorită faptului că este axat 100% pe autoapărare fără să includă lovituri, Jujutsu este perfect pentru copii. De aceea, stilul este folosit și în cadrul programului AntiBullying, dezvoltat special pentru elevi, ajutându-i pe aceștia să facă față într-un mod non-violent oricăror agresiuni (fizice sau verbale) cu care pot fi confruntați la școală, învățându-i cum să gestioneze corect aceste situații. (Puteți citi despre fenomenul „bullying” si pe blog-ul nostru – aici). Programul AntiBullying face parte integrantă din cursul Jujutsu Juniori.

În paralel cu dezvoltarea fizică și tehnică din cadrul dojo-ului, dorim să punem accent și pe dezvoltarea caracterului în afara acestuia (latura socio-umană) – respectiv capacitatea de a demonstra respect, bune maniere și disciplină. Astfel, în cadrul programului ASR de dezvoltare a caracterului, am creat sistemul ”emblemelor de caracter”, pentru cele mai importante aspecte ale personalității celor mici, stimulându-se elementele pozitive ale caracterului lor.

Programa didactică din cadrul grupei de copii este bazată pe cel mai popular sistem din SUA – Gracie Bullyproof – creat exclusiv din tehnici non-violente si strategii eficiente de gestionare a conflictelor.

Mai jos puteți viziona un videoclip de prezentare (în limba engleză) a cursului de Jujutsu pentru copii, făcut de Ryron și Rener Gracie, fondatorii programului:

Program săptămânal:

LOCAȚIA: sala Eroii Revoluției – vezi HARTA
Aleea Solca, Nr.3A, Sector 5, București

Grupa de începători (copii 7-11 ani)
marți și joi între 18:45-20:00

Abonament: 350 lei/lună
(abonamentul se calculează mereu de la data de 1 a lunii)

Înscrie-te acum!

100% autoapărare! Învață cum să controlezi un agresor fără să folosești lovituri, ci aplicând imobilizări, tehnici de fixare non-violente, dezechilibrări și proiectări. Cunoaște arta luptei la sol - e un cu totul alt univers! Explorează-l acum alături noi.

Share this Post