Jujutsu Juniori –

Curs de Autoapărare & Program AntiBullying pentru copii!

 

Din cauza restricțiilor impuse cluburilor sportive în contextul pandemiei Covid-19, în prezent cursul este temporar suspendat. Reluăm activitatea începând cu luna mai a acestui an (mai exact pe 02.05.2022).

Dorim crearea unor noi grupe de Jujutsu pentru copii – înscrierile le primim până la finalul lunii aprilie. Cursul va funcționa doar cu persoanele vaccinate complet împotriva virusului SARS-Cov-2. Locurile sunt limitate! Cei interesați, sunt rugați să aplice, completând formularul online de înscriere. Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!!!

ASR Jujutsu înseamnă AUTOAPĂRARE pură! Ca stiluri, el reprezintă Jujutsu brazilian (BJJ) și Judo făcute împreună. Fiecare dintre acestea excelează într-o anumită zonă: BJJ-ul la sol și Judo în picioare. Din punctul nostru de vedere, Judo nu explorează suficient arta luptei la sol, iar BJJ tratează prea puțin lupta din picioare. Combinate, însă, ele se completează armonios, devenind deosebit de eficiente în autoapărare. Programa cursului acoperă toate aceste tehnici și principii de luptă, iar în mod special la sol urmărește școala Gracie Jiu-Jitsu (GJJ).

Spre deosebire de Jujutsu tradițional japonez, care era foarte dur și includea în tehnici nenumărate lovituri (sau atemi), ASR Jujutsu reușește să rămână eficient, eliminând necesitatea loviturilor – făcându-l astfel stilul ideal de autoapărare pentru copii. Cursul ASR Jujutsu reprezintă o viziune modernă a ceea ce este cunoscut drept ”Calea Supleței” (Ju-do): ea abordează o gamă mai largă a tehnicilor decât Judo tradițional și urmărește preponderent principiile autoapărării – nu pe cele ale performanței sportive/competiționale. Astfel, obiectivul cursanților noștri nu este câștigarea unei competiții, ci supraviețuirea unei agresiuni. Această abordare le dezvoltă o atitudine corectă față de cei din jur și le oferă un nivel ridicat de încredere în sine, relaxare, toleranță și echilibru interior.

Cursul de inițiere din cadrul grupelor Jujutsu Juniori se bazează pe exerciții și jocuri dinamice pe care copiii să le poată asimila cu plăcere. Suplimentar, jocurile din modulul de inițiere pot fi preluate și acasă, pentru a fi făcute împreună cu părinții. Ele reprezintă o foarte bună metodă de a petrece timp de calitate împreună cu copiii, întărind și mai mult conexiunea dintre aceștia și părinți.

Datorită faptului că este axat 100% pe autoapărare fără să includă lovituri, Jujutsu este perfect pentru copii. De aceea, stilul este folosit și în cadrul programului AntiBullying, dezvoltat special pentru elevi, ajutându-i pe aceștia să facă față într-un mod non-violent oricăror agresiuni (fizice sau verbale) cu care pot fi confruntați la școală, învățându-i cum să gestioneze corect aceste situații. (Puteți citi despre fenomenul „bullying” si pe blog-ul nostru – aici). Programul AntiBullying face parte integrantă din cursul Jujutsu Juniori.

În paralel cu dezvoltarea fizică și tehnică din cadrul dojo-ului, dorim să punem accent și pe dezvoltarea caracterului în afara acestuia (latura socio-umană) – respectiv capacitatea de a demonstra respect, bune maniere și disciplină. Astfel, în cadrul programului ASR de dezvoltare a caracterului, am creat sistemul ”emblemelor de caracter”, pentru cele mai importante aspecte ale personalității celor mici, stimulându-se elementele pozitive ale caracterului lor.


PROGRAM SĂPTĂMÂNAL

Grupa 8-11 ani, începători:
luni, miercuri și vineri între 18:00-19:00

Grupa 11-14 ani, începători:
luni, miercuri și vineri între 9:00-10:00

 

Înscrie-te acum!

100% autoapărare! Învață cum să controlezi un agresor fără să folosești lovituri, ci aplicând doar imobilizări, tehnici de fixare non-violente, dezechilibrări și proiectări. Cunoaște arta luptei la sol - este un cu totul alt univers! Explorează-l acum, alături noi, în programul AntiBullying - „Jujutsu Juniori”.

Procedura de înscriere:

  1. FORMULARUL ONLINE: Click pe butonul „Formular online” și completează-l cu datele tale și ale copilului tău (selectând cursul Jujutsu Juniori și anexând documentele necesare pentru înscriere – poză după un act de identitate a părintelui, poză după certificatul de naștere al copilului, o poză tip portret a copilului și adeverința de vaccinare – unde este cazul). ATENȚIE: Semnarea cererii de înscriere se va face obligatoriu de către unul dintre părinți (sau de un tutore legal)! Buncii, sau alte persoane fără drept legal asupra copiilor, nu pot semna cererea de înscriere în numele părinților!
  2. Verifică pe email confirmarea înscrierii (uzual în termen de 24 până la 48 ore). Dacă nu găsești confirmarea în Inbox, verifică să nu fi ajuns din greșeală în Spam. 
  3. ADEVERINȚA MEDICALĂ: Solicită doctorului de familie (sau la orice alt doctor la care ai acces) o adeverință medicală pentru înscrierea copilului la cursul de arte marțiale, cu mențiunea „apt pentru sport”.
  4. COTIZAȚIA DE MEMBRU: După primirea confirmării pe email, achită cotizația lunară și taxa de înscriere – fie online (cu cardul), fie prin transfer bancar în contul clubului sportiv Academia Aiki Seishin Ryu. Toate detaliile necesare le vei găsi în email-ul primit. Plata trebuie făcută în avans, înainte de începerea cursului.
  5. După efectuarea plății, vei primi pe email și suportul de curs în format PDF (un manual detaliat cu toate lecțiile, tehniciile și principiile ce vor fi învățate în programul de inițiere). 
  6. COSTUMAȚIA DE ANTRENAMENT: La antrenamentele se folosește costumul tradițional de arte marțiale – Gi (denumit în mod popular și „kimono”) și centura aferentă (începătorii vor purta centura albă). Ca excepție, temporar, se poate veni și într-o ținută de sport lejeră, cu pantaloni lungi și tricou (de orice culoare). Nu aduceți copiii să facă antrenamente cu pantaloni scurți.

Share this Post