Jujutsu Juniori –

Autoapărare & Program AntiBullying pentru copii!

ÎN PREZENT, TOATE CURSURILE SUNT SUSPENDATE!!!

ASR Jujutsu înseamnă AUTOAPĂRARE pură! Ca stiluri, el reprezintă Jujutsu brazilian (BJJ) și Judo făcute împreună. Fiecare dintre acestea excelează într-o anumită zonă: BJJ-ul la sol și Judo în picioare. Din punctul nostru de vedere, Judo nu explorează suficient arta luptei la sol, iar BJJ tratează prea puțin lupta din picioare. Combinate, însă, ele se completează armonios, devenind deosebit de eficiente în autoapărare. Programa cursului acoperă toate aceste tehnici și principii de luptă, iar în mod special la sol urmărește școala Gracie Jiu-Jitsu (GJJ).

Spre deosebire de Jujutsu tradițional japonez, care era foarte dur și includea în tehnici nenumărate lovituri (sau atemi), ASR Jujutsu reușește să rămână eficient, eliminând necesitatea loviturilor – făcându-l astfel stilul ideal de autoapărare pentru copii. Cursul ASR Jujutsu reprezintă o viziune modernă a ceea ce este cunoscut drept ”Calea Supleței” (Ju-do): ea abordează o gamă mai largă a tehnicilor decât Judo tradițional și urmărește preponderent principiile autoapărării – nu pe cele ale performanței sportive/competiționale. Astfel, obiectivul cursanților noștri nu este câștigarea unei competiții, ci supraviețuirea unei agresiuni. Această abordare le dezvoltă o atitudine corectă față de cei din jur și le oferă un nivel ridicat de încredere în sine, relaxare, toleranță și echilibru interior.

Cursul de inițiere din cadrul grupelor Jujutsu Juniori se bazează pe exerciții și jocuri dinamice pe care copiii să le poată asimila cu plăcere. Suplimentar, jocurile din modulul de inițiere pot fi preluate și acasă, pentru a fi făcute împreună cu părinții. Ele reprezintă o foarte bună metodă de a petrece timp de calitate împreună cu copiii, întărind și mai mult conexiunea dintre aceștia și părinți.

Datorită faptului că este axat 100% pe autoapărare fără să includă lovituri, Jujutsu este perfect pentru copii. De aceea, stilul este folosit și în cadrul programului AntiBullying, dezvoltat special pentru elevi, ajutându-i pe aceștia să facă față într-un mod non-violent oricăror agresiuni (fizice sau verbale) cu care pot fi confruntați la școală, învățându-i cum să gestioneze corect aceste situații. (Puteți citi despre fenomenul „bullying” si pe blog-ul nostru – aici). Programul AntiBullying face parte integrantă din cursul Jujutsu Juniori.

În paralel cu dezvoltarea fizică și tehnică din cadrul dojo-ului, dorim să punem accent și pe dezvoltarea caracterului în afara acestuia (latura socio-umană) – respectiv capacitatea de a demonstra respect, bune maniere și disciplină. Astfel, în cadrul programului ASR de dezvoltare a caracterului, am creat sistemul ”emblemelor de caracter”, pentru cele mai importante aspecte ale personalității celor mici, stimulându-se elementele pozitive ale caracterului lor.


PROGRAM SĂPTĂMÂNAL

LOCAȚIA: sala Eroii Revoluției – vezi HARTA
Aleea Solca, Nr.3A, Sector 5, București
— până la 3 antrenamente/săptămână! —

Grupa 7-10 ani:
luni, miercuri și vineri între 17:00-18:15

Grupa 11-13 ani:
marți și joi între 18:30-19:30, sâmbăta între 11:00-12:00

Abonament: 350 lei/lună
(abonamentul se calculează mereu de la data de 1 a lunii)

Înscrie-te acum!

100% autoapărare! Învață cum să controlezi un agresor fără să folosești lovituri, ci aplicând doar imobilizări, tehnici de fixare non-violente, dezechilibrări și proiectări. Cunoaște arta luptei la sol - este un cu totul alt univers! Explorează-l acum, alături noi, în programul AntiBullying - „Jujutsu Juniori”.

Procedura de înscriere:

  1. FORMULARUL ONLINE: Click pe butonul „Formular online” și completează-l cu datele tale și ale copilului tău (selectând cursul Jujutsu și anexând documentele necesare pentru înscriere – poză după un act de identitate al părintelui, poză după certificatul de naștere al copilului și o poză tip portret a copilului). ATENȚIE: La începerea cursului este obligatorie și semnarea cererii de înscriere de către unul dintre părinți (sau de un tutore legal)! Buncii (sau orice alte persoane fără drept legal asupra copiilor) nu pot semna cererea de înscriere în numele părinților!
  2. Verifică pe email confirmarea înscrierii (uzual în termen de 24 ore). Dacă nu găsești confirmarea în Inbox, verifică să nu fi ajuns din greșeală în Spam. 
  3. ADEVERINȚA MEDICALĂ: Solicită doctorului de familie (sau la orice alt doctor la care ai acces) o adeverință medicală pentru înscrierea copilului la cursul de arte marțiale, cu mențiunea „apt pentru sport”. Adeverința medicală va trebui depusă în original la recepția dojo-ului, înainte de primul antrenament.
  4. COTIZAȚIA DE MEMBRU: Achită cotizația lunară (350 lei) și taxa de înscriere (100 lei) în contul clubului sportiv Academia Aiki Seishin Ryu. Toate detaliile necesare, inclusiv contul clubului, le vei găsi în email-ul de confirmare a înscrierii. Plata trebuie făcută în avans, înainte de începerea cursului.
  5. După efectuarea plății, vei primi pe email suportul de curs în format PDF (un manual detaliat cu toate lecțiile, tehniciile și principiile ce vor fi învățate în programul de inițiere). 
  6. COSTUMAȚIA DE ANTRENAMENT: La antrenamentele din cadrul programului de inițiere se poate participa într-un constum tradițional de arte marțiale – Gi (denumit în mod popular și „kimono”) la care se va purta centura albă, fie (temporar) într-o ținută de sport lejeră, cu pantaloni lungi și tricou (de orice culoare). Mențiune: nu sunt acceptați pantalonii scurți!

PATCH-URI: Cine dorește achiziționarea de embleme (patch-uri) ASR pentru a le aplica pe Gi, poate contacta unul dintre instructorii noștri sau poate solicita un set chiar la recepția dojo-ului.

Share this Post